Gwiezdny Tancerz napisał(a):myśle że za 1500zł to w polsce są lepsze ogiery np Donzini lub elf bh remmstain . Po pierwsze ma brzydką głowe zwycięstwo w mistrzostwach polski młodych koni to troche za mało. no i charakter i nie można porównac potomstwa .za parę lat jak coś wygra i pokaże że jest wart zainwestowania kasy to może pomyśle o nim ale narazie są bardziej wartościwe ogiery w polsce
katka napisał(a):Juz to kilka razy pisalam, no ale powtorze... Kon ma super mozliwosci, technike, sile ble ble ale bardzo trudny charakter no i luzaczka Krzyska trafila przez niego do szpitala.

Po pierwsze ma brzydką głowe
zwycięstwo w mistrzostwach polski młodych koni to troche za mało
to w polsce są lepsze ogiery np Donzini lub (...) remmstain
Condina napisał(a):Cytat:
Po pierwsze ma brzydką głowe
też mi argument... Rolling Eyes
na tej zasadzie Elf ma brzydki ogon 
mat napisał(a):co donzini pokazał przez tyle lat co kryje,co uzyskał w sporcie??
Ma super technikę i ruch
Grzybek napisał(a):kurcze ile to zrebiat premiowanych...a potem nic

Grzybek napisał(a):kryje ogierem z wynikami miedzynarodowymi ,ktorego potomstwo tez ma wyniki miedzynarodowe...nie jestem moze odkrywca nowych gwiazd,ale prawdopodobinstwo trafienia wieksze...

To zdjęcie Bajou z 2005 r.
??Grzybek napisał(a):basten,zgadzam sie w 100procentach.przyklad polydor zawsze mi przychodzi-nikt nie chcial nim kryc-az sie w bundeschampionacie mlodziaki pojawily-to wszyscy chcieli miec polydora.ale nie o to mi chodzi:nie moge byc innowatorem w hodowli,nie mam ani czasu ani srodkow na eksperymenty.wole sprawdzone.i wiem ,ze moze nie ide za postepem,ale corrado i accord II mi wystarcza.rozumiesz?nawet doceniam tych,ktorzy szukaja czegos mlodego-niech im sie poszczesci i odkryja nowych ojcow,moze ten baju zrobi rewolucje..zycze najlepszego.
stara konserwatystka

Nie wszystko jest jednak tak proste jak piszesz, szczególnie jeżeli chodzi o hodowle państwową,
hodowca prywatny bądź indywidualny jak wolisz na PZHK mogę się wypiąć i mieć ich w głębokim poważaniu moja sprawa czym kryję i czy to coś jest dopuszczone do rozrodu na terenie naszego kraju czy nie, najwyżej poza granicami państwa mi źrebaka opiszą (po spełnieniu oczywiście wymagań danej księgi) i tyle.
Natomiast będąc hodowcą w państwowym ośrodku hodowlanym niestety
A co wyników Bajou
Co myślisz o
Grzybek napisał(a):Nie wszystko jest jednak tak proste jak piszesz, szczególnie jeżeli chodzi o hodowle państwową,
dla mnie panstwowa hodowla mialaby wlasnie cel inwestowania w mlode obiecujace ogiery.to jest cel.ze wzgl na finanse i dlugofalowe dzialanie.to jest podstawa w uzyciu i selekcji ogierow hodowlanych
Grzybek napisał(a):hodowca prywatny bądź indywidualny jak wolisz na PZHK mogę się wypiąć i mieć ich w głębokim poważaniu moja sprawa czym kryję i czy to coś jest dopuszczone do rozrodu na terenie naszego kraju czy nie, najwyżej poza granicami państwa mi źrebaka opiszą (po spełnieniu oczywiście wymagań danej księgi) i tyle.
no wlasnie.dlatego powinni szukac sprawdzone ogiery ze sredniej polki,na ktore je stac-dajace wysokie prawdopodobienstwo sukcesu hodowlanego-a nie jakies eksperymenty.co do tych sprawdzonych ogierow to mam propozycje(zapraszam na PW)
Grzybek napisał(a):Natomiast będąc hodowcą w państwowym ośrodku hodowlanym niestety
szkodaze brak kompetentnych,chociaz czlowiek ma nadzieje,ze z prudnika dobre konie by wychodzily.teraz juz nie kojarze,okoly bodajze trafialy jakos kiedys,szkoda,ze padly,bo byl pomysl na produkcje koni sportowych

Gratuluję Maleństwa Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości