Alternative content

Wyszukiwanie zaawansowane
  • voltahorse.pl
  • Strona główna forum ‹ Konie ‹ Konie
  • Zmień rozmiar tekstu
  • Drukuj
    Regulamin
  • FAQ
  • Zarejestruj
  • Zaloguj

ogier Bajou du Rouet

Wszystko o koniach
Odpowiedz
Pokaż pierwszy nieprzeczytany post • Posty: 85 • Strona 1 z 2 • 1, 2

ogier Bajou du Rouet

Nieprzeczytany postprzez Korbka Cz gru 14, 2006 13:34

Szukam informacji na temat ogiera z Rosnówki Bajou du Rouet? Czy ktoś widział na żywo, jaki charakter itp. Mocno zastanawiam się nad kryciem.
http://www.egen.biz/wechta/index.php?pa ... 94fa99ad34
Jasna Cholera - patronka znerwicowanych!
Korbka

• Strona WWW

Nieprzeczytany postprzez lostak Cz gru 14, 2006 13:37

czy wyscie powiariowali z tymi tematami oddzielnymi na temat wszystkich ogierow tego swiata? :-D
złodziejom i oszustom na volcie mówię głośne nie! uczciwość i klasa nie dotyczą wszystkich powracających...
lostak

Nieprzeczytany postprzez Korbka Cz gru 14, 2006 13:43

No bgrnt
Jasna Cholera - patronka znerwicowanych!
Korbka

• Strona WWW

Nieprzeczytany postprzez Gwiezdny Tancerz Cz gru 14, 2006 16:32

ja bym nie krył
"Das Blut das ist die Saft, der die Wunder schaft"
Gwiezdny Tancerz

Nieprzeczytany postprzez Hendi Cz gru 14, 2006 16:42

O widzę bardzo modny ogier w okolicach Wrocławia się z niego zrobił.
Brzydki łep ma.
Hendi

Nieprzeczytany postprzez Basten Cz gru 14, 2006 16:59

Potomstwo po nim mają w Racocie.
Basten

Nieprzeczytany postprzez katka Cz gru 14, 2006 17:26

Juz to kilka razy pisalam, no ale powtorze... Kon ma super mozliwosci, technike, sile ble ble ale bardzo trudny charakter no i luzaczka Krzyska trafila przez niego do szpitala.
"... I nie mieć już żadnych spraw i do nikogo złości.
I tylko błagać Boga, by, choć raz, choć jeszcze jeden raz
Umrzeć z miłości." (A.Osiecka)
(zapraszam na moją nową stronkę www)
katka

• Strona WWW
  • YIM

Nieprzeczytany postprzez wiesz_kto Cz gru 14, 2006 17:31

Gwiezdny Tancerz napisał(a):ja bym nie krył

A możemy liczyć na uzasadnienie, bo strasznie enigmatycznie się wypowiedziałeś.
wiesz_kto

Nieprzeczytany postprzez Gwiezdny Tancerz Cz gru 14, 2006 17:51

myśle że za 1500zł to w polsce są lepsze ogiery np Donzini lub elf bh remmstain . Po pierwsze ma brzydką głowe zwycięstwo w mistrzostwach polski młodych koni to troche za mało. no i charakter i nie można porównac potomstwa .za parę lat jak coś wygra i pokaże że jest wart zainwestowania kasy to może pomyśle o nim ale narazie są bardziej wartościwe ogiery w polsce
Gwiezdny Tancerz

Nieprzeczytany postprzez wiesz_kto Cz gru 14, 2006 18:01

Gwiezdny Tancerz napisał(a):myśle że za 1500zł to w polsce są lepsze ogiery np Donzini lub elf bh remmstain . Po pierwsze ma brzydką głowe zwycięstwo w mistrzostwach polski młodych koni to troche za mało. no i charakter i nie można porównac potomstwa .za parę lat jak coś wygra i pokaże że jest wart zainwestowania kasy to może pomyśle o nim ale narazie są bardziej wartościwe ogiery w polsce

Pomijam interpunkcję i ortografię, ale nalegam na pisanie "polsce" z wielkiej litery. Bardzo nalegam.
wiesz_kto

Nieprzeczytany postprzez Aventia Cz gru 14, 2006 18:05

A może to Bhdemeter sie podszywa? 8)

A serio to ja bym poczekała kilka lat jeszcze, ogier jest młody - zobaczymy na jego potomostwo: wyniki, charakter, budowa itp.
Ale zapowiada sie fajne ogierzysko :D
Aventia

Nieprzeczytany postprzez Gillian Cz gru 14, 2006 18:11

katka napisał(a):Juz to kilka razy pisalam, no ale powtorze... Kon ma super mozliwosci, technike, sile ble ble ale bardzo trudny charakter no i luzaczka Krzyska trafila przez niego do szpitala.

a mozna wiedziec co jej zrobił i jak to się stało? :|
kochaj jakby nikt Cię nigdy nie zranił, tańcz jakby nikt nie patrzył, śpiewaj jakby nikt nie słuchał... żyj jakby to było niebo...
Gillian

• Strona WWW

Nieprzeczytany postprzez katka Cz gru 14, 2006 18:22

kopnal w glowe :/
"... I nie mieć już żadnych spraw i do nikogo złości.
I tylko błagać Boga, by, choć raz, choć jeszcze jeden raz
Umrzeć z miłości." (A.Osiecka)
(zapraszam na moją nową stronkę www)
katka

• Strona WWW
  • YIM

Nieprzeczytany postprzez Gillian Cz gru 14, 2006 18:24

ała shck shck ::ke
kochaj jakby nikt Cię nigdy nie zranił, tańcz jakby nikt nie patrzył, śpiewaj jakby nikt nie słuchał... żyj jakby to było niebo...
Gillian

• Strona WWW

Nieprzeczytany postprzez Greeni1 Śr sty 24, 2007 16:43

Mam pytanko- czy Bajou nadal kryje w Wechcie?
Bo bylam na ich stronie i nie ma go w ofercie-

http://www.wechta-konie.pl/konie.htm

Zmienil wlasciciela,czy nie jest brany pod uwage(hodowla) na 2007?
"Każdy koń ma dwa serca. W jednym zamieszkał diabeł, rozpalił ogień pod kopytami. W drugim anioł mieszka, to on zaplata mu grzywę."
Greeni1

Nieprzeczytany postprzez madzixx Śr sty 24, 2007 16:59

Ta strona chyba dawno nie była odnawiana mysle ze Balus dysponuje mrożonym nasieniem ;)
the end!
madzixx

• Strona WWW

Nieprzeczytany postprzez ElaPe Śr sty 24, 2007 17:36

To zdjęcie Bajou z 2005 r.

[img]http://www.voltahorse.pl/galeria/lack/2/9.jpg[/img]
ElaPe

Nieprzeczytany postprzez ogurek Śr sty 24, 2007 18:06

Aventia napisał(a):A serio to ja bym poczekała kilka lat jeszcze, ogier jest młody - zobaczymy na jego potomostwo:

Jak wszyscy będą czekać, to nie bedzie co oglądać.
ogurek

Nieprzeczytany postprzez Aventia Śr sty 24, 2007 18:09

Eee..bez przesady. Zreszta juz czesc pokryta takze nie da sie cofnac :P
Aventia

Nieprzeczytany postprzez epk Śr sty 24, 2007 18:20

W Ramiszowie (u B. Kuczerawego) są chyba 3 kobyłki nim pokryte - niedługo chyba powinny się źrebić. No zobaczymy co z nich będzie :D
epk

Nieprzeczytany postprzez Polo Śr sty 24, 2007 18:59

Myślę że fajny młody koń warty ryzyka teraz, bo za jakiś czas jak już będzie wiadomo że jest wartościowym ogierem to nie będzie już kosztował 1500. A na sezon 2007 kryje w Racocie...z tego co mi wiadomo
Polo

Nieprzeczytany postprzez Bartek Cz sty 25, 2007 23:49

Baju nigdzie nie kryje, podobnie jak żaden koń z Wechty. Tylko sport a dostępne jest mrożone nasienie.
Bartek

Nieprzeczytany postprzez Condina Pt sty 26, 2007 13:18

w 2006 pokrył ponad 130 kobył....

Wiesz_kto:

Po pierwsze ma brzydką głowe

też mi argument... rll

zwycięstwo w mistrzostwach polski młodych koni to troche za mało

a co wiecej chcesz od młodego konia???!!! 8)

to w polsce są lepsze ogiery np Donzini lub (...) remmstain

a niby dlaczego lepsze.... ładniejsza główka.... czy też może mają więcej medali na swoim koncie? Pominęłam elfa, a to z racji jego wieku! Pożyjemy, zobaczymy....
Condina

• Strona WWW

Nieprzeczytany postprzez mat Pt sty 26, 2007 13:23

kryja ,kryją i co???
co donzini pokazał przez tyle lat co kryje,co uzyskał w sporcie??
kiedyś wyjmłem kulke z ucha
była mietka jakby klucha
miała kolor wielce miodka
lecz nie była wcale słodka
mat

• Strona WWW

Nieprzeczytany postprzez KarlaWet:) Pt sty 26, 2007 13:36

albo ramik..co to z Poznaniu..pokazal "klase" :-D
KarlaWet:)

Nieprzeczytany postprzez Fasonik Pt sty 26, 2007 13:43

Condina napisał(a):Cytat:
Po pierwsze ma brzydką głowe

też mi argument... Rolling Eyes

Dokładnie :D na tej zasadzie Elf ma brzydki ogon :D

mat napisał(a):co donzini pokazał przez tyle lat co kryje,co uzyskał w sporcie??

Nie wiem ile Donzini ma lat, ale na zawodach ogólnopolskich nie widziałam żadnego konia po nim... On sam też nie specjalnie mi się podoba, widziałam tylko paręjego parkurów i nie zrobił na mnie wielkiego wrażenia.

Natomiast Bajou bardzo mi się podoba :) Ma super technikę i ruch :)
I jakoś nie zauważyłam, żeby miał bardzo brzydką główkę :P
Fasonik

Nieprzeczytany postprzez ar...? Pt sty 26, 2007 13:43

a właściwe to jaką kobyłę chcesz nim pokryć ??, to też ważne :D
ar...?

Nieprzeczytany postprzez ogurek Pt sty 26, 2007 13:51

Bartek napisał(a):Baju nigdzie nie kryje, podobnie jak żaden koń z Wechty

z tego co wiem, to rzeczywiście żaden z ogrów Wechty nie kryje, ale oprucz mrożonego jest dostępne świeże nasienie
ogurek

Nieprzeczytany postprzez Bartek Pt sty 26, 2007 16:30

nie ma świeżego. w tym roku tylko mrożonka. taki był stan decyzji w Wechta na 2 tyg. temu
Bartek

Nieprzeczytany postprzez madzixx Pt sty 26, 2007 17:41

madzixx napisał(a):Balus dysponuje mrożonym nasieniem

juz to wczesniej tez widziałam ;) Bartek czy ty bywasz czasem w Wechcie??? ;) Ja stacjonauje za płotem równiez w Rosnówku
the end!
madzixx

• Strona WWW

Nieprzeczytany postprzez Basten Pt sty 26, 2007 22:47

Bartek napisał(a):nie ma świeżego. w tym roku tylko mrożonka. taki był stan decyzji w Wechta na 2 tyg. temu

kto ma świeże, to ma ... ppr
Basten

Nieprzeczytany postprzez Grzybek Pt sty 26, 2007 23:05

basten,a warto?bo mam wrazenie ,ze za te pieniadze sa inne w europie..wartosciowsze
Grzybek

Nieprzeczytany postprzez Basten Pt sty 26, 2007 23:08

po tym co na razie widziałem warto, są to oczywieście źrebięta, ale całkiek całkiem, fakt na efekt finalny trzeba będzie jeszcze poczekać, ale to co pokazuja teraz rokuje duuuuuże nadzieje :)
Basten

Nieprzeczytany postprzez Grzybek Pt sty 26, 2007 23:11

kurcze ile to zrebiat premiowanych...a potem nic...ale zaczekam..w kazdym razie ja sie nastawiam prostacko:kryje ogierem z wynikami miedzynarodowymi ,ktorego potomstwo tez ma wyniki miedzynarodowe...nie jestem moze odkrywca nowych gwiazd,ale prawdopodobinstwo trafienia wieksze...
Grzybek

Nieprzeczytany postprzez Basten Pt sty 26, 2007 23:19

Grzybek napisał(a):kurcze ile to zrebiat premiowanych...a potem nic

dlatego napisałem, że na efekt finalny trzeba będzie poczekać... cierpliwość jest cnotą :)

Grzybek napisał(a):kryje ogierem z wynikami miedzynarodowymi ,ktorego potomstwo tez ma wyniki miedzynarodowe...nie jestem moze odkrywca nowych gwiazd,ale prawdopodobinstwo trafienia wieksze...

Bajou wyniki ma, może nie międzynarodowe ale ma. Poza tym perełki, o których piszesz też na początku wyników nie miały a i potomstwo w tydzień się nie rodzi, że juz nie wspomnę, że wyników w miesiąc nie zdobywa... jak to się u nas w Polsce mówi "zapomniał wół, jak cielęciem był" pomyśl więc zanim coś napiszesz.... poczekamy miną lata i się w pełni okazę, czy z Bajou "powstanie" perełka :)

cierpliwości Grzybku, cierpliwości.....
Basten

Nieprzeczytany postprzez Grzybek Pt sty 26, 2007 23:25

basten,zgadzam sie w 100procentach.przyklad polydor zawsze mi przychodzi-nikt nie chcial nim kryc-az sie w bundeschampionacie mlodziaki pojawily-to wszyscy chcieli miec polydora.ale nie o to mi chodzi:nie moge byc innowatorem w hodowli,nie mam ani czasu ani srodkow na eksperymenty.wole sprawdzone.i wiem ,ze moze nie ide za postepem,ale corrado i accord II mi wystarcza.rozumiesz?nawet doceniam tych,ktorzy szukaja czegos mlodego-niech im sie poszczesci i odkryja nowych ojcow,moze ten baju zrobi rewolucje..zycze najlepszego.
stara konserwatystka

ach...
To zdjęcie Bajou z 2005 r.

folblut w kondycji wyscigowej cwnk ??
Grzybek

Nieprzeczytany postprzez Condina So sty 27, 2007 12:51

Basten - ja chce te maleństwa zobaczyc! Pwmiętasz, w lutym wybieram sie z tobą do Racotu... (ps. to tak publicznie - abyś nie zapomniał o mnie) ;)
Condina

• Strona WWW

Nieprzeczytany postprzez Basten So sty 27, 2007 14:47

Polo napisał(a):A na sezon 2007 kryje w Racocie...z tego co mi wiadomo

dobrze Ci wiadomo ;)

Condina pamietam, pamietam kwtk
Basten

Nieprzeczytany postprzez irma So sty 27, 2007 16:21

a czy moglabym ew prosic o jakies fotki zrebolkow ? moja kobyla zrebi sie na poczatku marca i jestem jakie "wychodzą" stworki po Bajou
irma

Nieprzeczytany postprzez Basten N sty 28, 2007 22:25

Grzybek napisał(a):basten,zgadzam sie w 100procentach.przyklad polydor zawsze mi przychodzi-nikt nie chcial nim kryc-az sie w bundeschampionacie mlodziaki pojawily-to wszyscy chcieli miec polydora.ale nie o to mi chodzi:nie moge byc innowatorem w hodowli,nie mam ani czasu ani srodkow na eksperymenty.wole sprawdzone.i wiem ,ze moze nie ide za postepem,ale corrado i accord II mi wystarcza.rozumiesz?nawet doceniam tych,ktorzy szukaja czegos mlodego-niech im sie poszczesci i odkryja nowych ojcow,moze ten baju zrobi rewolucje..zycze najlepszego.
stara konserwatystka

Grzybek, rozumiem to co do mnie piszesz, nie bój się ;) Aż tyle to na nie dzieli ;)

Fajnie by było, jakby każdy początkujący bądź mający mały bagaż doświadczeń hodowca postępował tak jak piszesz, wówczas nie było by całej plejady NN-ek i innych genetycznych rozszczepieńców, mających spełnić wygórowane i mega ambitne plany ich twórców.....

Nie wszystko jest jednak tak proste jak piszesz, szczególnie jeżeli chodzi o hodowle państwową, bowiem jako hodowca prywatny bądź indywidualny jak wolisz na PZHK mogę się wypiąć i mieć ich w głębokim poważaniu moja sprawa czym kryję i czy to coś jest dopuszczone do rozrodu na terenie naszego kraju czy nie, najwyżej poza granicami państwa mi źrebaka opiszą (po spełnieniu oczywiście wymagań danej księgi) i tyle. Natomiast będąc hodowcą w państwowym ośrodku hodowlanym niestety muszę mieć na względzie i liczyć się z pewnymi durnowatymi „przepisami” których nawet przytaczać nie będe bo są mega poronione. Państwowe stadniny NN-ek produkować nie mogą wiec trzeba kryć tym co jest dopuszczone do rozrodu, umiejętnie wybierając z pośród plejady „towaru”, który jest na rynku te najbardziej wartościowe perełki bo nie oszukujmy się mamy masę chłamu z super rodowodem ale co z tego jeżeli to odpad, a każdy ten chłam super reklamuje zresztą za dużo by o tym pisać, więc to jedna droga. Druga to taka, że można składać wnioski o dopuszczenie do rozrodu nasienia jakiegoś super reproduktora, ale to akurat żmudny i długotrwały proces i naprawdę trzeba mieć mnóstwo samozaparcia w sobie i odwagi bowiem nie zawsze to co wybiera sobie hodowca pasuje szanownym panom z ANR i z PZHK, w decyzjach jakie podejmują na pewno nie maja na względzie dobra naszej hodowli. Inna bajeczka, czasami hodowcy jak się nie postawią (a dzieje się to bardzo rzadko) to mają gówno do gadania na swoim podwórku i de facto ogiery do rozrodu dla danej stadniny dobiera sobie Pań Bóg, bo akurat ma taki kaprys albo jakieś padło wpadło mu w oko jak był poza granicami kraju i gdzieś je sprawdzić musi. To są układy i układziki i jak hodowca nie ma jaj (ze tak brzydko i dosłownie powiem) to nic nie zrobi, a czasy jakie są dobrze wiemy każdy boi się teraz o posadkę, dlatego wybiera się z tego co się ma, a jak się nie zna to wygląda ta hodowlą jak wygląda. Na pewno kilku WIELKICH hodowców jakich w Polsce mamy chciało by, by ich klacze kryły „topowe” ogiery ale tak się nie da, podziwiać ich natomiast należy za kunszt i odwagę w umiejętnym rozdaniu kart pewnym osobą i próba zmiany stanu rzeczy i wprowadzenia do stadnin tych waszych perełek.

A co wyników Bajou dwa razy zdobył tytuł Championa: koni 4- i 5-cio letnich hodowli zagranicznej, przy czym oba te tytuły zdobył nie robiąc w Mistrzostwach żadnej zrzutki, może dla Ciebie to szał ciał nie jest, ale o czymś jednak świadczy ;) W wielu konkursach klasy L – N także pokazał klasę i na czysto parkur pokonał. Parę razy został zwycięzcą w tzw. Rundach Młodych Koni, w Niemcolandi też trochę poskakał, czas pokaże co będzie dalej, super hiper wyniki to nie są ale ogier zapowiada się obiecująco, chyba nie zaprzeczysz ??

A tak p.s troszkę odbiegając od tematu

Co myślisz o han. og. EL BUNDY (Escudo I – Rosabella po Rebel Z). Chciałbym poznać Twoje zdanie czy jak tam wolisz opinię na jego temat.
Basten

Nieprzeczytany postprzez Grzybek N sty 28, 2007 23:12

Nie wszystko jest jednak tak proste jak piszesz, szczególnie jeżeli chodzi o hodowle państwową,

dla mnie panstwowa hodowla mialaby wlasnie cel inwestowania w mlode obiecujace ogiery.to jest cel.ze wzgl na finanse i dlugofalowe dzialanie.to jest podstawa w uzyciu i selekcji ogierow hodowlanych
hodowca prywatny bądź indywidualny jak wolisz na PZHK mogę się wypiąć i mieć ich w głębokim poważaniu moja sprawa czym kryję i czy to coś jest dopuszczone do rozrodu na terenie naszego kraju czy nie, najwyżej poza granicami państwa mi źrebaka opiszą (po spełnieniu oczywiście wymagań danej księgi) i tyle.

no wlasnie.dlatego powinni szukac sprawdzone ogiery ze sredniej polki,na ktore je stac-dajace wysokie prawdopodobienstwo sukcesu hodowlanego-a nie jakies eksperymenty.co do tych sprawdzonych ogierow to mam propozycje(zapraszam na PW)
Natomiast będąc hodowcą w państwowym ośrodku hodowlanym niestety

szkodaze brak kompetentnych,chociaz czlowiek ma nadzieje,ze z prudnika dobre konie by wychodzily.teraz juz nie kojarze,okoly bodajze trafialy jakos kiedys,szkoda,ze padly,bo byl pomysl na produkcje koni sportowych
A co wyników Bajou

nie mam juz nic przeciwko.znajac sytuacje polskiego jezdziectwa i poziom,nawet jakby byl naprawde dobry to moze sie okazac,ze zostanie gdzies po drodze zajechany.i jesli nie wskoczy na poziom miedzynarodowy,ale potomstwo bedzie wartosciowe,to ok.choc dla mnie,jak pisalam:ogier musi chodzic miedzynarodowo z wynikami(taka moja prywatna proba dzielnosci),i potomstwo tez.
Co myślisz o

gdzies kiedys zauwazylam.potomstwo srednie,choc na poziomie.lubie espri.ale cos sie nie mozeten bundy przebic,wiec ,znasz mnie juz troche,nie stawiam na jokera,ktory sie waletem moze okazac,wole dame w reku.niemieckie potomstwo nie robi mu super reklamy,wiec nie ma co liczyc,ze po polskich klaczach zrebieta swiat zwojowac moga-moje pryw zdanie,a przeciez mozna sie mylic.ale chyba nie w tym przypadku.jako pryw hodowca bym nim nie kryla,sa dziesiatki innych,pewniejszych,a krycie w podobnej cenie-ale jak kots ma czas i srodki na eksperymenty to chetnie obejrze wyniki.
Grzybek

Nieprzeczytany postprzez Basten Pn sty 29, 2007 1:25

Grzybek napisał(a):
Nie wszystko jest jednak tak proste jak piszesz, szczególnie jeżeli chodzi o hodowle państwową,

dla mnie panstwowa hodowla mialaby wlasnie cel inwestowania w mlode obiecujace ogiery.to jest cel.ze wzgl na finanse i dlugofalowe dzialanie.to jest podstawa w uzyciu i selekcji ogierow hodowlanych

i taka jest ich misja, tyle tylko że to nie ich cel priorytetowy. Stadniny mają dostarczać nam odpowiednio wyselekcjonowany materiał hodowlany najwyższej jakości, który w szybkim tempie przyczyni się do rozwoju poziomu hodowli terenowej oraz rozsławi polskie konie w świecie, zarówno pod względem wartości użytkowej jak i hodowlanej. Stadniny państwowe prócz produkcji ogierów na remont stad ogierów i klaczy na remont własnego stada podstawowego hodują także konie użytkowe dla swoich klientów, a wymagania tych ostatnich są coraz to większe poza tym postęp hodowlany i dążenie do uzyskania coraz to lepszego i wartościowszego przychówku wykluczają jakoby postawienie karty tylko i wyłącznie na eksperymentalne podejście do hodowli.

Grzybek napisał(a):
hodowca prywatny bądź indywidualny jak wolisz na PZHK mogę się wypiąć i mieć ich w głębokim poważaniu moja sprawa czym kryję i czy to coś jest dopuszczone do rozrodu na terenie naszego kraju czy nie, najwyżej poza granicami państwa mi źrebaka opiszą (po spełnieniu oczywiście wymagań danej księgi) i tyle.

no wlasnie.dlatego powinni szukac sprawdzone ogiery ze sredniej polki,na ktore je stac-dajace wysokie prawdopodobienstwo sukcesu hodowlanego-a nie jakies eksperymenty.co do tych sprawdzonych ogierow to mam propozycje(zapraszam na PW)

zgadzam się powinni, ale pokusa ulegania modzie tak jak ślepe słuchanie fałszywych podpowiadaczy jest o wiele większe niż zdroworozsądkowe podejście. Do tego utrudniony dostęp do fachowej literatury (czyt. dobrych katalogów, jasnych wytycznych) jak i „ułomna” wiedza hodowców, że nie wspomnę o antyhodowlanej polityce PZHK sprawia, że na dzień dzisiejszy mamy taki a nie inny stan rzeczy... przykre.

p.s co do PW to z chęcią wymienię się poglądami ;)

Grzybek napisał(a):
Natomiast będąc hodowcą w państwowym ośrodku hodowlanym niestety

szkodaze brak kompetentnych,chociaz czlowiek ma nadzieje,ze z prudnika dobre konie by wychodzily.teraz juz nie kojarze,okoly bodajze trafialy jakos kiedys,szkoda,ze padly,bo byl pomysl na produkcje koni sportowych

jest paru dobrych i kompetentnych hodowców tylko próbuje im się skrzydła podcinać.. a cała reszta hmmm układy i układziki

Co do Bundiego pytanie było podchwytliwe pomyśl Grzybku pomyśl bo chyba nie o tym samym ogierze piszesz ;)
Basten

Nieprzeczytany postprzez Bartek Śr lut 21, 2007 22:25

może ktos w końcu wklei jakieś zdjęcia źrebaków po nim?
Bartek

Nieprzeczytany postprzez bhdemeter Śr lut 21, 2007 22:49

czy ktoś wie jak to jest z tymi 130 klaczami pokrytymi
to co ma tyle źrebnych :-D
miał tyle klientek i jest żrebnych 20 ,
czy wyprodukowali 130 porcji nasienia

Bo wybaczcie ale w 130 klaczy źrebnych to nie wieże
bhdemeter

Nieprzeczytany postprzez KarlaWet:) Cz lut 22, 2007 10:47

z tego co wiem on nie kryje naturalnie i slusznie po co takiego sportowca narazac na urazy od jakis klaczy
skutecznosc krycia niestety nie jest na razie podana publicznie..ja juz zrebole widzialam i jestem zachwycona -fakt z bdb mamusiek- czekam na inne:) ma ktos jakies fociaki maluszkow?
KarlaWet:)

Nieprzeczytany postprzez irma N lut 25, 2007 22:50

dzisiaj urodzil mi sie zrebaczek po bajou, klaczka

oto foty :)

[img]http://i53.photobucket.com/albums/g47/irma83/koniki/HPIM9410.jpg[/img]

[img]http://i53.photobucket.com/albums/g47/irma83/koniki/HPIM9403.jpg[/img]

no i rodowodzik :)
http://www.allbreedpedigree.com/alvara3
irma

Nieprzeczytany postprzez madzixx N lut 25, 2007 22:52

śliczna!!! ;) ;) pamiętam byałm przy zaźrebianiu :D gratulacje smll
the end!
madzixx

• Strona WWW

Nieprzeczytany postprzez Pursat N lut 25, 2007 23:21

Fajny papier :D Gratuluję Maleństwa smll
Akhal-teke sounds like a wailing lament, blown in through the silent night by a desert wind...

There is no other horse that leaves such unforgettable impression as the noble akhal-teke - lithe, light and springy, glistening with gold in the rays of the sun...

1985 - 2007 [']['][']
Pursat

• Strona WWW

Nieprzeczytany postprzez Gwiezdny Tancerz N lut 25, 2007 23:23

no fajne zobaczymy co wyrośnie
Gwiezdny Tancerz

Nieprzeczytany postprzez irma N lut 25, 2007 23:28

dzieki, dzieki :D

no wlasnie zobaczymy co wyrosnie bo poki co to takie bezradne i pokraczne stworzonko :D ale przynajmniej widac ze odwazna :D
irma

Następna strona

Odpowiedz

Powrót do Konie