wrotki napisał(a):...ja chętnie stosuję owijki, ale tylko po to żeby wspomóc więzadła,
wrotki napisał(a):jak chcesz żeby koń był na 100% zabezpieczony przed uderzeniami to zapakuj go w styropian jak telewizor i trzymaj w boksie![]()
a co się robi z ludzką nogą która np miała zwichnięty staw?...sport to nie jest spacerek w parku jordanowskim i naprawdę nie trudno o np "ukręcenie" nogi, zwłaszcza jeżeli była zaopatrzona w długie hacele.Czesiu napisał(a):Co to znaczy, że "noga wymaga wzmocnienia pracy więzadeł"?
owijki zawija się stosunkowo dłużej,szybciej się zużywają, no i trzeba jeszcze umieć to zrobić- plus jest taki że w pewien sposób zabezpieczają więzadła.iga napisał(a):wiec w czym dokladnie jest roznica pomiedzy ochrami a owijkami?
Czesiu napisał(a):Ludzką nogę po zwichnięciu stawu się najpierw nastawia, często w znieczuleniu, potem unieruchamia - często w gipsie.
Pijstacjowa napisał(a):ja zawsze jak mam czas staram się zakładać owijki z tej racji że:
- od owijek koń się raczej nie odparzy
- owijki trzymają ścięgna
- chronią tak samo dobrze jak ochraniacze ale ładniej wyglądają
no właśnie ponoć, z tym że jakoś nie mam przekonania i wolę zawijać na pianki, zanim nie zarobię na Dalmary.ElaPe napisał(a):ponoć dobrze dobrane i prawidłowo zapięte ochraniacze SMB pełnia taka funkcję jak owijki
Pijstacjowa napisał(a):sorry źle się wyraziłam nie trzymają ale chronią przed zerwaniem, choć oczywiście nie zawsze i tylko prawidłowo załozone
Pijstacjowa napisał(a):ja używam polarów na trening, elastycznych nie polecam, bo jak ktoś nie umie zakładać to może robić dużą krzywdę koniowi i elastyczne z podkładami
Pijstacjowa napisał(a):ja używam polarów na trening, elastycznych nie polecam, bo jak ktoś nie umie zakładać to może robić dużą krzywdę koniowi i elastyczne z podkładami
wiedźmy napisał(a):polarowe owijki mają to do siebie ,że bardzo mocno grzeja , co może doprowadzić do zakrzepów i uszkodzenia nogi, poza tym nasiąkają wodą i stają się bardzo cięzkie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości